Srce za Vukovar i Škabrnju – paljenje svijeća u znak sjećanja

on

U četvrtak 17. 11. naši su učenici, u pratnji svojih učitelja i po unaprijed dogovorenom redoslijedu, zapalili svijeće u znak sjećanja na tragediju koju su doživjeli stanovnici Vukovara i Škabrnje 18.11. 1991. godine. Znak je to tihe sućuti koja se odaje žrtvama pokolja u malome mjestu Škabrnja kod Zadra i žrtvama koje su pale za slobodu Vukovara, kad je grad pao u ruke neprijateljima.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i ove godine se prigodnim programima obilježava u Vukovaru i Škabrnji te diljem Hrvatske. Obilježavanje počinje 17. studenog navečer paljenjem svijeća ispred vukovarske bolnice, gdje će 18. studenog ujutro započeti program i otkud će Kolona sjećanja krenuti prema Memorijalnom groblju. Na groblju će se položiti vijenci i održati sveta misa. Kolonu sjećanja predvodit će hrvatski branitelji i članovi obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja Vukovara. Na sličan način svojih će se mrtvih i izgubljenih dostojanstveno prisjetiti i stanovnici Škabrnje.

Učenici naše škole paljenjem svijeća odaju počast žrtvama Domovinskog rata, ali i svim članovima obitelji poginulih i nestalih branitelja.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s