Smotra LiDraNo

on

Osnovna škola Gustava Krkleca i ove je godine bila domaćin općinske razine smotre LiDraNo za područje gradskih četvrti Novi Zagreb i Brezovica. Smotra je otvorena u holu škole na školskoj pozornici, a natjecatelje je pozdravila ravnateljica Marija Luković. Članovi povjerenstva za literarni i novinarski izraz održavali su vijećanja u prostorijama škole te su se u dogovoreno vrijeme uključili na virtualni okrugli stol putem Zoom aplikacije. U kategoriji dramsko-scenskoga izraza ove su godine nastupili samo pojedinačni scenski izrazi. Školska pozornica je na jedno popodne postala kazalište i odvela nas u čarobni svijet dječjeg dramsko-scenskog izraza. Čestitamo svim sudionicima ovogodišnje smotre LiDraNo i želimo puno sreće izabranima na županijskoj razini.

Iako je ovogodišnja smotra bila drugačija nego sve dosadašnje uz ograničenja zbog epidemije korona virusom, ipak mi se na neki način svidjela.  Što se mog nastupa tiče, dala sam sve od sebe, ali svakako mislim da sam mogla i bolje. Tekst mi je pomogla pronaći moja draga mentorica i profesorica Hrvatskog jezika i voditeljica dramske skupine, Martina Karlović. Isprva mi se tekst činio neobičnim, no s vremenom sam se uživjela u lik dječaka s idejom. Puno sam vježbala i trudila se uz prihvaćanje brojnih sugestija. Za mene je LiDraNo prije svega dobar provod i zabava, jedno predivno iskustvo, mogućnost da steknem nove vještine izlaganja te način da pobijedim strah i tremu pred ljudima. 

učenica 6. razreda, sudionica Smotre

Podsjećamo naše čitatelje da Školski list “Krgus” ove godine sudjeluje na županijskoj razini smotre LiDraNo te do završetka smotre na svim razinama nismo u mogućnosti objavljivati nove članke.

Čitamo se uskoro s novim vijestima.

Vaše uredništvo