EU Tjedan mobilnosti

on

U utorak 21. rujna 2021. godine naša je škola obilježila Europski tjedan mobilnosti. Pod vodstvom školskih prometnih jedinica održala se biciklijada prvašića te demonstracije sigurne vožnje biciklima, rolama i romobilima na prometnom poligonu za sve učenike škole.

Sudjelovanjem na Europskom tjednu mobilnosti želimo promovirati dugogodišnji rad školskih prometnih skupina koje već provode edukativne aktivnosti u našoj školi u svrhu poticanja sigurnog korištenja održivih prijevoznih sredstava te njihovog pozitivnog učinka na mentalno i fizičko zdravlje.

U tu svrhu, pored praktičnih aktivnosti vožnje različitim prijevoznim sredstvima, provedena je i anketa o mobilnosti kao oblik međupredmetne povezanosti tehničke kulture (prof. J.Funtak), prirode/biologije (prof. L.Župan Ivanović) i tjelesne i zdravstvene kulture (prof. I. Olivari).  Po riječima profesorice Ivane Olivari, rezultati ankete su odlični i pohvalni za naše učenike. 85% učenika zna što znači riječ mobilnost. 51 % učenika vozi neko prometno pomagalo jedanput tjedno, a 48% svaki dan. Najčešće se voze s prijateljima (73%). Na žalost većina učenika ne nosi zaštitnu kacigu. 75% učenika vikende provode u prirodi. Učenici najčešće šeću s prijateljima više od jednog sata. 70% učenika izlazi u šetnju zbog boljeg osjećaja i 98% učenika aktivno je zbog zdravlja. Na zadnje pitanje koliko puta tjedno bi voljeli imati tjelesni njih 79% odgovorilo je da bi tjelesni voljeli imati tri puta tjedno! To je pokazatelj visoke svijesti o važnosti kretanja i fizičke aktivnosti kod naših učenika.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s