Tema broja: Školski projekt “Hrvatska za 10”: Pismo Ivani Brlić Mažuranić

on

                                                                               Zagreb, 7. svibnja 2021.

          Draga Ivana,

 u Zagreb je stiglo proljeće. Sjedim na balkonu i u mislima putujem u daleke livade pune cvijeća. Osjećam kako polako tonem u Vaše bajke.  Sad sam malena Rutvica koja iz orlovih pandži u letu promatra krajolik. Odjednom sam se našla zatočena na otočiću usred jezera. Sve je oko mene prekrasno, posebice malena crkvica, ali sjetim se svoga brata Jaglenca i želim mu se vratiti. U tom trenutku postajem velika poput Regoča, penjem se Kitež-planinom i sretno se vraćam bratu. Shvatila sam kako bih ja svakoj priči odmah na početku odredila sretan kraj.           

 Iz bajkovitog sna probudi me proljetni vjetar. Pažnju mi obuzima moj maleni vrt na balkonu koji se okružen kamenčićima ne razlikuje  od prirode koju ste opisali u priči Regoč. Kamenčići izgledaju kao zidine Legena koje odjeljuju onaj ljepši dio vrta punoga cvijeća i topline od onoga na kojem se nalazi samo zemlja i zima. Mravlji užurbani hod pretvara se u pohitale kmetove koji što prije žele napojiti presušene i zapostavljene male javore. Osjetila sam nježni lahor koji kao da miluje cvijeće. Znala sam, to je djed Neumijka.

 Cijeli moj vrt i balkon u centru velegrada pretvorio se u pozornicu Priča iz davnina. Jeste li utonuli u neke davno ispričane priče i dodali im svoje misli i maštu ili ste prepričali priče iz svog života i oslikali ih dječjom maštom? Jednoga dana kada napišem svoje bajke, Vaše bajke živjet će u njima i tada bih Vas voljela susresti te Vam ispričati Čudnovate zgode današnjice.

Primite puno pozdrava iz proljetnim suncem obasjanog Novog Zagreba.

                                                                                         Tara     

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s