Natjecanje Sigurno u prometu – Bravo Krklečani!

on

Osnovna škola Gustava Krkleca bila je 29. travnja domaćin natjecanja Sigurno u prometu u organizaciji Hrvatskog autokluba i Auto-kluba Sesvete. Učenici su pokazali teorijsko znanje ispunjavanjem virtualnog ispita i praktično znanje vožnje bicikla na poligonu pod budnim okom svojih mentora. Ekipa Osnovne škole Gustava Krkleca ove je godine pobjednik u svim kategorijama. Veliki bravo za Krklečane i čestitke natjecateljima i njihovom mentoru, učitelju Josipu Funtaku.

U nastavku pročitajte dojmove pobjedničke ekipe.

Unatoč nervozi i uzbuđenju, uspjeli smo dobiti nekoliko intervjua učenika. Djevojčice iz petog razreda, koje se ove godine prvi put natječu, rekle su kako je test bio malo težak te da su dosta uzbuđene, ali i nervozne zbog poligona.

Prije nego što smo otišli do poligona, uspjeli smo intervjuirati bivšeg natjecatelja koji je prošle godine osvojio 8. mjesto na državnom natjecanju iz sigurnosti u prometu. On se ove godine nije natjecao, već je pomagao i nadgledao druge mlađe natjecatelje.

Poligon, bicikli i sudci bili su smješteni u školskoj dvorani. Premda su se škole izmjenjivale, u dvorani su se osim sudaca nalazili samo natjecatelji, mentor i fotografi.

Kada je naša škola završila s poligonom, pitali smo jednog od učenika da nam prepriča što je sve morao preći na poligonu:

„Prvo sam se uključio u promet pogledom preko desnog ramena tj. odručenjem desne ruke, zatim sam primio magnet, vozio krug oko njega dok sam ga držao u ruci i vratio ga nazad, zatim sam ušao u krug oko kojega su bili čunjevi između kojih sam trebao voziti bez da ih srušim. Kada sam izašao iz kruga, uzeo sam mali zalet uz pomoć kojega sam se popeo na dasku, zatim kada sam sišao, otišao sam na zavoje. Tamo sam pogledao broj, odručio lijevu ruku i prestrojio se, zatim sam vozi s lalom oko čunjeva. Pred kraj sam stao na stop i kada mi je sudac dao dopuštenje krenuo sam dalje voziti što sam sporije mogao kako bih postigao što bolji rezultat i na kraju kad sam došao na cilj, podignuo sam ruku.“

Objasnio nam je kakav je bio poligon i na koji način ga je morao proći.

Na samom kraju, intervjuirali smo mentora iz osnovne škole Gustava Krkleca Josipa Funtaka koji nam je rekao kako je zadovoljan sa rezultatima postignutim na današnjem natjecanju te da je iz naše škole za ovo natjecanje radilo dvadesetak učenika. Od tih dvadesetak natjecala se jedna ekipa koju su činile dvije djevojčice i dva dječaka.

Ove godine natjecanje je bilo održano u drugačijim uvjetima zbog pridržavanja mjera, bilo je prijavljeno manje škola nego inače te je atmosfera bila drukčija. Unatoč tome, organizacija je bila jako dobra, a učenici i mentori su zadovoljni rezultatima.

Rezlutate natjecanja možete pronaći na poveznici http://os-gkrkleca-zg.skole.hr/natjecanje_pj_i_sigurno_u_prometu?news_hk=5516&news_id=2118&mshow=1059#mod_news

Zahvaljujemo profesorici Lidiji Župan i Foto grupi na ustupljenim fotografijama.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s