Dan sigurnijeg interneta

on

U sklopu obilježavanja Dana sigurnijeg interneta, u 6.a razrednom odjelu na Satu razrednika održana je radionica u suradnji sa školskom psihologinjom Mirnom Glavinić. 

Učenici 6.a koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Medijska skupina koju vodi Monika Haraminčić, učiteljica Hrvatskoga jezika, priredili su za potrebe radionice kratku dramsko-scensku izvedbu na temu internetskog nasilja. Tema je učenicima bila zadana, a ideju su razvili sami. Na početku je učenicima je predstavljeno da će na današnjem Satu razrednika biti obrađena tema sigurnosti na internetu. Zajedno smo pogledali kratku dramsko-scensku izvedbu polaznika Medijske skupine te su svi pozvani da komentiraju. Polaznici Medijske skupine su izveli nekoliko kratkih scena:

U školi nekoliko učenica verbalno maltretira jednu učenicu, slikaju ju, vrijeđaju i postavljaju njene slike na internet uz uvredljive “hashtagove”. Idućeg dana u školi svi učenici se rugaju učenici. Učenica sama plače.

Izvedba je zatim zaustavljena te su učenici – gledatelji pozvani da komentiraju. Učenici su ukratko iznijeli viđeno te su potaknuti da razmisle kako bi mogli pomoći maltretiranoj učenici. Nakon nekoliko ideja (prijaviti nekome nasilje, razgovarati s prijateljima) izvedba je nastavljena s dvjema scenama mogućeg rješenja: razgovor s prijateljicom i razgovor sa stručnom osobom u školi. Učenici su zatim iznijeli svoja razmišljanja kao i svoja iskustva s nasiljem na internetu.

Radionica je završena anketom koju je provela školska psihologinja.

Više o ovogodišnjem obilježavanju Dana sigurnijeg interneta možete pronaći na poveznici https://www.dansigurnijeginterneta.org/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s