Novigradsko proljeće

on

Naši su učenici i ove godine sa svojim mentoricama Marijanom Maričić, učiteljicom glazbene kulture i Lidijom Župan, učiteljicom likovne kulture, sudjelovali na Novigradskom proljeću te su nam prenijeli svoje dojmove:

†

Na dan kada sam saznala da sam pozvana na Novigradsko proljeće, nisam ni znala što me čeka, ni što je to Novigradsko proljeće. Jedino što sam znala je da ne moram na nastavu sedam dana i zbog toga sam bila sretna.

Putovanje do Novigrada je bilo dugo i dosadno, ali čim sam se smjestila u hotel, upoznala sam mnogo zabavnih i dragih ljudi s kojima sam provela tih tjedan dana. Bili smo raspoređeni u radionice. Ja sam pohađala lutkarsku radionicu i bilo je odlično. Izrađivali smo lutke, maske od gipsa, glumili i zabavljali se. Navečer su bile organizirane razne zabave: disco, ples s voditeljima, pjevanje. Do jedanaest sati smo smjeli biti na hodnicima, a poslije nismo morali spavati, ali smo morali biti u svojim sobama.

Novigradsko proljeće ću pamtiti po dobroj hrani, novim prijateljima i rečenici voditelja slikarske radionice: „Ja sam sretna djeca.“ Znam, nema smisla. Nikada neću zaboraviti Novigradsko proljeće jer je to bilo sedam najboljih dana u mom životu.