Dan škole: Europa u Krklecu

on

Na Dan Europe, 9. svibnja, proslavili smo Dan škole pod nazivom „Europa u Krklecu“. U prostorima škole postavljena je izložba učeničkih radova na temu Europe, a svečani dio proslave održan je u prostorima Kulturnog centra Travno.

Tijekom cijele školske godine, i u razrednoj i u predmetnoj nastavi, učenici su na svim nastavnim predmetima izrađivali projekte vezane za Europu. Svi radovi izloženi su povodom Dana škole te se mogu razgledati tijekom mjeseca svibnja. Našim se hodnicima tako može ući u svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić, susresti likove iz lektirnih djela ili životinje izrađene od recikliranog materijala, a u „pop-up“ knjigama mogu se pročitati zanimljivosti o europskim zemljama. Plakati s učeničkim radovima vode nas europskim predjelima i pokazuju svu kreativnost naših učenika.

Ovogodišnja priredba zamišljena je kao mali Eurosong te smo večer proveli slušajući poznate pobjedničke pjesme u izvedbi naših talentiranih učenika. U natjecateljskom dijelu sudjelovalo je šest skladbi (predstavnici Hrvatske, Italije, Francuske, Švedske, Irske i Njemačke), a dvije su skladbe otpjevane i u revijalnom dijelu. Svaki je nastup pratila odlično uvježbana plesna koreografija. Poseban gost večeri bio je pjevač Bojan Jambrošić koji je oduševio publiku svojim nastupom.

Pobjednika je birala sama publika putem mobilne aplikacije. Prigodnu nagradu pobjedniku uručila je naša ravnateljica, gospođa Marija Luković te pohvalila velike talente naše škole. Zahvaljujemo brojnim roditeljima koji su podržali naše mlade nade, a posebna zahvala našim učiteljima koji su priredili ovaj scenski doživljaj.

fotografije: Foto grupa