Lidrano

on

Naša je škola i ove godine bila domaćin općinske razine smotre LiDraNo za područje Novog Zagreba i Brezovice. Svečani program otvorenja započeo je u predvorju naše škole veselim nastupom učenika razredne nastave, a smotru je otvorila naša ravnateljica, gospođa Marija Luković.

U učionicama škole stručno povjerenstvo biralo je literarne i novinarske radove koje će predložiti za županijsku razinu smotre, a mi smo se uputili u obližnji Kulturni centar Travno na pojedinačne i skupne scenske nastupe. Uživali smo u recitacijama, igrokazima i zanimljivim kostimima. Povjerenstvo je i ovdje imalo težak posao odabrati predstavnike za županijsku razinu. Svake se godine veselimo LiDraNu, posebno nastupima naših prijatelja, a ove se godine možemo pohvaliti da su na općinskoj razini nastupale dvije naše dramske skupine. Dramska skupina razredne nastave pod vodstvom učiteljice Snježane Fegić izvela je lutkarsku predstavu „Ružno pače“ prema motivima H.C. Andersena, a dramska skupina šestih razreda pod vodstvom učiteljice Martine Karlović izvela je predstavu “Brunhilda i Srna” prema motivima D.Šimunovića. Možemo se pohvaliti da su nas na županijskoj razini smotre predstavljali dramska skupina razredne nastave i učenica Lucija Vučetić u literarnom dijelu. U nastavku donosimo intervju s učiteljicom Snježanom Fegić o njenim dojmovima s LiDraNa. Pjesma učenice petog razreda,  pod mentorstvom učitelja Krešimira Čosića, predložen je za državnu razinu smotre o čemu ćemo više pisati u idućem broju.

Naše novinarke razgovarale su s učiteljicom Snježanom Fegić, voditeljicom lutkarske grupe, o dojmovima s LiDraNa.

“Jeste li očekivali prolazak na županijsku razinu LiDraNa?”

“Da, uvijek idemo s nadom.”

“Kako ste se odlučili za predstavu ‘Ružno pače'”?

“U prvom redu zbog lektire, a zatim zbog projekta ‘Europa u Krklecu’.”

“Jeste li imali problema prilikom pripreme predstave i izrade lutaka i tko je uopće izrađivao lutke?”

“Nije bilo nikakvih problema, djeca su s radošću dolazila na probe. Lutke sam ja izradila tako da kod toga nije bilo problema.”

“Hvala Vam na razgovoru i želimo Vam puno sreće na daljnjem natjecanju.”